Шефът на ДКЕВР Боян Боев: На 12 май ще вземем решението за отнемане на лицензите на ЕРП-тата

понеделник, 28 април 2014 г.

Share this history on :
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) отложи за 12 май решението за отнемане на лицензите на трите електроразпределителни дружества, заради задълженията им към Националната електрическа компания (НЕК). Няма да има трето открито заседание на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, каза председателят на държавната комисия Боян Боев, след приключването на днешното открито заседание.
"Ставаше въпрос за това, че EVN поискаха допълнително време за това да подготвят своята защита, а ние считаме, че някои факти и обстоятелства са съвместими между трите процедури и затова предоставихме тази възможност на всички. Никога не е коментирано, че ще има трето открито заседание", коментира още Боев.
До 12 май трите електроразпределителни дружества следва да предоставят своите становища. На въпрос, какво ще се случи след 12 май, Боев каза, че след като ЕРП-тата предоставят своите становища, ДКЕВР ще ги прегледа, анализира и ще вземе решение. Засега не е определена дата за решението на ДКЕВР.

0 коментара:

Публикуване на коментар