Полицаи оглеждат кола заради съмнения, че е крадена, намират в тайник дрога за 1 млн.лв.

сряда, 30 април 2014 г.

Share this history on :
47 килограма хероин бяха открити в автомобил „Тойота Ярис", оставен за ремонт във фирмения магазин в Хасково. Собственикът - 39-годишен британски гражданин от кюрдски произход, е задържан, съобщи главният секретар на МВР Светлин Лазаров. Наркотикът, който се оценява на 1 млн лева, е заловен случайно и то дни след като колата незабелязано е минала митнически контрол.
Британският гражданин пресякъл българо-турската граница на 25-и април през ГКПП Капитан Андреево. Малко по-късно обаче новичкият му автомобил, модел 2013-а, се повредил. Закъсалата тойота била качена на платформа на „Пътна помощ" и понеже била в гаранция, собственикът поискал да го закарат до най близкия фирмен сервиз. Същия ден колата била доставена в сервиза на „Тойота" в Хасково, където механиците незабавно започнали разглобяването на двигателя
По време на ремонта обаче се установило, че шасито не отговаря на двигателя и следователно има сериозни основание да се счита, че автомобилът е краден. След справка с началниците си от София от хасковския сервиз уведомили полицията. Униформените дошли на оглед в сервиза на „Тойота" с идеята, че търсят крадена кола. При огледа обаче открили въздухоотвод към двигателя, който ги е отвел към специално пригоден тайник между арматурното табло и мотора. В кухината били 47-те пакета с дрога. Според механика Стойчо Ангелов, водачът – млад мъж, говорещ само английски, не е проявявал ни най-малко притеснение за предстоящото разглобяване. Искал само да разбере защо колата му закъсала. Собственикът се казва Асар и не е криминално проявен. В същото време органите на реда провеждали мащабна проверка в региона за незаконно придобити моторни превозни средства. За целта били разпоредени проверки на всички сервизи и автокъщи. В мрежите на полицията попаднали БМВ Х5 в Димитровград и КИА в Свиленград, за които били установени интервенция по рамата и манипулация по шасито.

0 коментара:

Публикуване на коментар