Председателят на САС Веселин Пенгезов с четири обвинения

понеделник, 28 април 2014 г.

Share this history on :
Председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов си тръгна с четири обвинения от спецпрокуратурата в понеделник. Той настоя, че като лице с имунитет е подсъден на Софийски градски съд, а не на военните, нарече явяването си днес нелогично и обяви, че ще се защитава сам – „като Георги Димитров в Лайпцигския процес".
Пенгезов пристигна в спецпрокуратурата с готовност да получи обвинение. Минути по-рано клиент на спецпрокуратурата стана председателят на Софийския военно-апелативен съд полк. Петър Петков.
Мярка за неотклонение спецзвеното на прокуратурата не му е наложило. „Нямам притеснения за разследването и единственото, което искам, е то да приключи в разумни срокове в съдебна зала", каза Петков, който влезе в спецпрокуратурата без адвокат.
Три от обвиненията срещу Пенгезов са за помагачество в престъплението, за което е обвинен полк. Петков. Четвъртото е за военно длъжностно присвояване по същия европроект, одобрен от ВСС.
Веселин Пенгезов няма забрана да напуска страната, нито наложена мярка за неотклонение. Той е направил възражение, че спецсъдът няма право да го съди, но не е получил отговор.

0 коментара:

Публикуване на коментар