Бойко и Станишев се гонят из страната, Местан обикаля с автобуса на ДПС

вторник, 29 април 2014 г.

Share this history on :
С по няколко предизборни мобилни групи ще се преследват БСП и ГЕРБ из страната. Кампанията за евровота вече е в разгара си, но щабовете на основните опоненти предвидливо избягват сблъсък в градовете. Програмите на лидерите Сергей Станишев и Бойко Борисов се разминават с по няколко дни в различните региони. Така докато Станишев кръстосва Северна България например, Борисов е в Югозапада.
Вчера соцлидерът Станишев беше през целия ден в Търговищко. Веднага след Румъния Станишев се срещна със симпатизанти и в Разградско. В понеделник той откри предизборната кампания в Антоново, където разговаря с хората на градския пазар. А след това и в Попово. Утре социалист номер 1 е във Враца.
Лидерът на ГЕРБ се очаква в Северна България през следващата седмица. Днес кандидатите за евродепутати от ГЕРБ ще посетят Дупница. Плътно с тях е и зам.-шефът на ГЕРБ и председател на Предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. С него ще е водачът на листата Томислав Дончев, д-р Андрей Ковачев и Ева Паунова. По-късно са в Кюстендил.
От БСП лаконично коментираха, че ГЕРБерите правят рейд в Кюстендилско днес, тъй като има извънредно заседание на парламента и зам.-председателят на депутатите Мая Манолова няма да е в региона си. Дори по празниците Манолова е с поне 4 мероприятия за евровота там. Вторият ГЕРБерски лъч от кандидати за евродепутати с Асим Адемов и Мария Габриел е в Пиринско. Втората в листата на БСП - Илияна Йотова, както и останалите червени кандидати са в общо 6 мобилни групи. Георги Пирински, Петър Курумбашев, Достена Лаверн и Евгени Кирилов също водят самостоятелни групи из страната. Целта е да има застъпване в обиколките из регионите и предаване на щафетата.
Всички кандидати за евродепутати на ДПС да бъдат в София на 3 май вечерта. За да тръгнат заедно с лидера на партията Лютви Местан на официална предизборна обиколка от 4 май. Такава депеша са получили от централата на Движението номинираните за мандат в Брюксел.
Всички евродепутати заедно с Местан ще бъдат в традиционния предизборен автобус на движението, който вече е брандиран с номера на партията в интегралната бюлетина - 29. Както и с мотото на кампанията за европейските избори: "ДПС в Европа! Европа в България". Първата спирка на автобуса ще е съборът в Ябланово, където ще бъде отбелязана годишнината от т.нар. Майски събития от 1989 година.
Близо 30 възпоменателни митинги и чествания са предвидени по календар от активистите и симпатизантите на движението. Най-вероятно на 17 май ще е един от най-грандиозните митинг-събори, този в историческата местност Демир баба теке край Исперих. Там по традиция се събират хиляди от цялата страна, а през последните години съборът посреща гости от Румъния, Македония, Гърция и Турция. На следващия ден по предварителна програма е възпоменателният митинг в село Пристое, Шуменско. А на 19 май кандидатите за евродепутати на ДПС ще бъдат в Джебел, Кърджалийско.

2 коментара:

Анонимен каза...

Този доносник Павел Местанов да не е посмял да дойде в Кърджали, щото този път желязото може да не направи засечка! ДА ИЗЧИСТИМ КЪРДЖАЛИ ОТ ДОНОСНИЦИ И КРАДЦИ - това да бъде мотото на кърджалийските турци отсега нататък!

Анонимен каза...

Аз предлагам следното: Вместо да харчат пари за бензин, нафта...ДПС,БСП и Герб в един автобус и заедно в един и същ град, но в различни квартали да си водят предизборните дебати. На нас ни са ясни, като бял ден т.е. дебатите. Излишни пари се дават, купете си някое и друго кебапче, поне ще се наядете. 25 години стигат. Урокът сме го научили наизуст.

Публикуване на коментар