ДКЕВР решава дали да отнеме лицензите на ЕРП-тата

понеделник, 28 април 2014 г.

Share this history on :
На 19 март ДКЕВР откри процедура за отнемане на лицензите на трите електроразпределителни дружества. Трите ЕРП твърдят, че не дължат тези средства на НЕК.
Процедурата бе открита преди месец с мотива, че ЕВН, ЧЕЗ и Енерго Про дължат на Националната електрическа компания близо 350 милиона лева. Според трите дружества, средствата са прихванати законно като компенсация за скъпата зелена енергия.
На 23 април ЕВН България Електроснабдяване ЕАД внесе в Националната електрическа компания предложение как да бъде уреден съществуващият търговски спор между двете компании за невъзстановените разходи на ЕВН, произтичащи от задължението за изкупуване на енергията от ВЕИ производители. По този начин ЕВН започна преговори с НЕК, които да доведат до взаимоприемливо решение по спора. Предложението на ЕВН беше изпратено и до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Oт дружеството поискаха отлагане на откритото заседание на комисията, насрочено за 28 април 2014 г., за да могат да се запознаят с предоставените от НЕК на 7 април 2014 г. нови доказателства.
Миналата седмица ЕВН поиска от ДКЕВР указания относно съдържанието на доказателствата и тяхната връзка с нарушенията, за които се твърди, че са извършени от ЕВН.
На 7 април ЧЕЗ предложи на НЕК постигане на споразумение за уреждане на спорните въпроси.

1 коментара:

Анонимен каза...

На кой му стиска да отнеме лицензите на ерп-тата, иван костов стои зад тях спроценти, за тази работа се иска здраво дупе

Публикуване на коментар