140 000 българи извън страната за почивните дни

неделя, 4 май 2014 г.

Share this history on :

Тенденцията за Гергьовден е около 340 хиляди българи да пътуват в страната, а около 140 хиляди - да излязат в чужбина. Към момента първоначалните ни прогнози се потвърджават, всичко се развива нормално, в рамките на очакванията. Това каза пред "Фокус" Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

"Независимо от сравнително по-лошото време, от което се оплаквахме в началото на периода, видяхме, че голяма част от хората – тези, които бяхме предвидили като обем, пътуват. Същото е и за пътуванията извън България. Няма никаква изненада, по отношение на основните числа, които са свързани с българите, които излизат в чужбина, включително и към съседна Гърция. През миналата година, когато имахме същото съотношение на дните – дълъг уикенд с Великден, общо взето гръцката граница беше премината за целия период от 90 хиляди превозни средства и близо 290 хиляди пътници в тях. Към момента, ние се движим в тези параметри – около 80 хиляди са превозните средства, които са преминали границата в двете посоки, като очакваме до края на периода – вторник, да достигнем числата, които са били миналата година.

По всяка вероятност, ще завишим числото на преминалите превозни средства и лица през границата и то, главно от интензивността, която наблюдаваме на прохода Маказа, където имаме близо шест пъти увеличение на трафика, в сравнение с нормалните дни. Имаме едно преструктуриране с лек ръст на излизанията към Гърция, което се дължи на отварянето на прохода Маказa, където има една увеличена интензивност, която миналата година не сме имали", коментира Румен Драганов.

По думите му - около 85 хил. от всички, които са преминали границата, са български туристи, които ще бъдат в Гърция, което означава, че България ще подобри гръцката икономика със значителна сума.

1 коментара:

Анонимен каза...

Wow,
more ot bg lubov ( € ) =============>> ==>> "Made in Greece"!
Kalos irtate, vulgaros!

Публикуване на коментар