При обработени 93,45% от протоколите: ГЕРБ - 30,41%, БСП - 18,96%, ДПС - 17,36

понеделник, 26 май 2014 г.

Share this history on :
При обработени 93,45% от протоколите на секционните избирателни комисии (СИК) в районните избирателни комисии (РИК) ГЕРБ печели 30,41% от гласовете за ЕП, „Коалиция за България" взима 18,96%,  ДПС - 17,36%, "България без цензура" - 10,65% и Реформаторският блок - 6,36%. Все още не е ясно при кого отива 17-ият мандат.
Според преференциите, евродепутат от Реформаторския блок ще бъде Светослав Малинов, който беше втори в листата след Меглена Кунева.
АБВ са получили 4,04% от гласовете, НФСБ – 3,09%, „Атака" – 3%.
Най-вероятно ГЕРБ и Реформаторският блок ще имат общо осем депутати в бъдещия Европейски парламент, но е рано да се каже дали разпределението ще е седем към един или шест към два мандата, коментира говорителят на ЦИК Цветозар Томов.
До обяд резултатите ще покажат дали ДПС ще има трима или четирима депутати, каза Томов. „България без цензура" ще има два мандата, смята Томов.
Приемането на протоколи върви нормално и до края на деня се очаква резултатът от изборите да бъде ясен, допълни той.
Имената на новите евродепутати най-вероятно са:
От ГЕРБ: Томислав Дончев, Андрей Ковачев, Мария Габриел, Владимир Уручев, Ева Паунова, Емил Радев.
От БСП: Илияна Йотова, Георги Пирински, Петър Курумбашев, Достена Лаверн, след като водачът на листата Сергей Станишев се отказва от мястото на евродепутат.
От ДПС: Филиз Хюсменова, Неджми Али, Илхан Кючюк, Искра Михайлова, след като вторият в листата Делян Пеевски се отказва в полза на Михайлова.
От ББЦ: Николай Бареков, Ангел Джамбазки.
От РБ: Светослав Малинов.

0 коментара:

Публикуване на коментар