Шатката и Мартинез прокопали тунела за бягство за няколко месеца

петък, 2 май 2014 г.

Share this history on :
Николай Николов-Шатката и гватемалецът Хосе Мартинес, работили в котелното като парнаджии заради добро поведение. Те успели за няколко месеца да прокопаят дупка към улица "Майор Векилски", откъдето са се измъкнали късно в сряда.
Шатката излежаваше 20-годишна присъда за убийство на пернишкия наркобос Хайо. Цялата полиция е на крак, а усилени патрули дебнат по граничните пунктове към Сърбия и Гърция. Предполага се, че двамата ще се опитат да се измъкнат в чужбина. МВР разследва дали бегълците не са имали съучастник сред персонала на затвора. Източници  обясниха, че перничанинът временно се е грижел за парното, тъй като нямало титулярен парнаджия. Проверяват се всички надзиратели, тъй като има съмнения, че някой от тях може да е подпомогнал бягството.
Има данни, че и други пандизчии са се готвели да духнат през прокопания тунел. Повечето са особено опасни престъпници, с тежки присъди за убийства и други жестокости. Предполага се, че бандитите седмици наред са подготвяли бягството си и са копаели тунела под прикритието на легалната си трудова дейност в затвора.
Освен вътрешното разследване от МВР проверяват и дали двамата са били подпомогнати отвън. В затвора Шатката е бил много близък с кюстендилеца Асен Китанов-Психото. За това първата проверена дестинация на бегълците е Кюстендил. Не се изключва хипотезата да ги е чакал автомобил, с който да са били прехвърлени извън територията на страната. Има вероятност да са им били осигурени фалшиви документи или да са преминали през зелена граница.

1 коментара:

Анонимен каза...

БРАВО !!!

Публикуване на коментар