Ранени от катастрофата край Русе обърнали буса, за да извадят заклещено дете

петък, 2 май 2014 г.

Share this history on :
Сред ранените при катастрофата с бус край русенското градче Сливо поле има и дете. След като машината се е преобърнала, то останало заклещено в нея. Част от спасилите се пътници обърнали с голи ръце буса по гуми и извадили детето.
Пристигналият на място екип на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" заварил няколко души да лежат на пътното платно. Оказало се, че при преобръщането те изхвърчали от прозорците.
Инцидентът стана около 14 ч. По неизяснени засега причини 18-местен бус, пътуващ от Русе за Силистра напуснал пътното платно, преобърнал се два пъти през таван и спрял в крайпътно дърво. На място са загинали две жени, на видима възраст над 50 години. Всичките останали 11 пътници са откарани в русенската болница. Петима от тях са в ортопедично отделение с фрактури по крайниците, други шестима са в хирургичното отделение с травми по тялото. Всички са в съзнание и са контактни.
Екипи на МВР и Пожарна безопасност бяха отцепили района на местопрозшиствието. Причините, довели до катастрофата се изясняват.


0 коментара:

Публикуване на коментар