Село пропищя от ромско семейство, настанило се в изоставено училище

четвъртък, 8 май 2014 г.

Share this history on :
Ромска фамилия се е самонастанила в затвореното от десетилетия училище в хасковското село Долно Войводино и тероризира местните.
Ромите не работят нищо официално, изкорубили са училището, разбили стаи, паркети и дограми, правят поразии и в другите къщи. Особено децата, твърдят наплашените войводинци. При всеки опит за забележка те получавали заплахи за физическа саморазправа. Повечето хора в селото били възрастни, а ромите към 20-30 човека.
Оказва се, че безсилен е и законът. Кметският наместник Георги Георгиев признава, че ромите са непрекъснато в нарушения, особено на пътя. Имали три коли и ги карали без книжки, винетки, застраховки. Шофирали стари, млади и много млади. КАТ и местният районен инспектор им правили поне 5-6 акта, но ромите не спирали. Разбира се, не си плащали и актовете.
Според Иван и Руска Иванови значително се увеличили и кражбите, главно на метал и посуда, но също така и на кокошки, птици и селскостопански инвентар. „Карат като луди с колите си, настъпват ги до дупка. Всички са без книжка ама карат, дорде сгазят някой", споделя бай Стайко Георгиев.

0 коментара:

Публикуване на коментар