Ексклузивно: Делян Пеевски отстъпи мястото си в Европарламента на Искра Михайлова

понеделник, 26 май 2014 г.

Share this history on :
Делян Пеевски се отказа от мястото си като евродепутат и го отстъпи на Искра Михайлова. Това стана на пресконференцията на Движението за права и свободи след проведените избори за европарламент 2014.  "Така и не разбрах в какво ме обвиняват, дори и сега по пътя към НДК по мен тичаха хора, които служат на други господари и ми задаваха въпроси, които и те не знаят защо питат. Не тая злоба и омраза към никого въпреки всичко. Да оглавя ДАНС също беше решение да дам нещо на България.
Видяхте като имаше недоволство, сам се оттеглих. След това не чух какви са критиките към мен. Ако бях чул обвинение, бих го разбрал и бих се оттеглил като цяло от политиката. Но за една година не чух нито едно стойностно обвинение персонално към мен. Заливат всички институции със сигнали срещу мен и моето семейство. Нищо, и това ще отмине. Не тая злоба срещу никого, знам, че всичко това е по поръчка на определени хора. Питам обаче, когато всичко стане ясно кой ще ми се извини за причиненото? Благодаря на избирателите на ДПС за дадените гласове, благодаря за всички, гласували за мен. Аз винаги ще бъда до тези хора, защото аз съм тук, благодарение на тях, посочи Пеевски, визирайки ръководството на ДПС. Те ми помогнаха да продължа напред въпреки всичко", заяви Делян Пеевски. "Евродепутатството не е самоцел за мен. След това, което направиха нашите структури, чувствам за мой морален дълг да бъда още дълги години до тях и да заслужа тяхното доверие. Ще отстъпя моето място на г-жа Искра Михайлова", каза политикът.
Ще работя за своите избиратели, както досега, отговори лаконично той на журналистически въпрос, дали все пак ще се върне в Народното събрание като депутат.

2 коментара:

Анонимен каза...

щял да остави политиката, ако незнам какво, и той ли се има за политик.

Анонимен каза...

##### =====Kакъв християнин си ти бе, щом поне малко, малко, нямаш нужното уважение към нашите деца/на твоите години/ завършили висше образование, скромни, образовани, знаещи, можещи... Айсиктир ти казвам аз, oshteteni sme - - - az, moeto semeistvo и много други българи, като нас...

Публикуване на коментар