Станишев: Ще приемем новия закон за МВР, въпреки, че от ГЕРБ искат да го блокират

вторник, 6 май 2014 г.

Share this history on :
Една от важните дейности на кабинета „Орешарски" и на БСП е полицаите в България да почувстват отношение от страна на държавата, защото те са хората, които ежедневно в слънце, в дъжд, в сняг опазват живота, собствеността и сигурността на хората. Те трябва да видят отношение от страна на държавата, така че да могат да вършат своята работа професионално и с желание. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по време брифинг в Габрово.
Той припомни, че се е реализирало 10- процентното увеличение на заплатите им. Станишев каза също, че утре започва да се разглежда на второ четене и на Законът за МВР.
„В него има много нови неща, важни за българските полицаи. За първи път се регламентира нощният труд, неговото заплащане, а също и извънредният труд. Много ясно са очертани и професионалните критерии за кариерното развитие на българските полицаи. Сега ще има ясна оценка на реалния принос и резултатите. Защитават се също правата на полицаите при неправомерно уволнение и произвол, което важи и за пенсионирането. Убеден съм, че служителите на реда очакват с нетърпение този закон" заяви лидерът на социалистите и подчерта, че ГЕРБ правят всичко възможно приемането на закона да се затрудни.
„Искам да подчертая, че от ГЕРБ правят всичко възможно да го блокират. Почти по всеки параграф в този закон има алтернативни предложения от тях, само за да бавят неговото приемане, което отразява визията на опозицията, а именно само да пречи. Ние обаче имаме волята да приемем закона до край, като по този начин се покаже отношението на държавата към полицаите в България", подчерта той.
„В Украйна загиват невинни хора. Те бяха избити при съзнателен палеж. Аз призовах властите в Киев да спазват Женевските споразумения и да сложат намордник на тези паравоенни формирования от десния сектор. Това е крайно националистическа организация и ако сега се поощряват тези тълпи, които крещят „куфар, гара, Русия ", след време те може да започнат да крещят и на българите в Украйна „куфар, гара, София", заяви Сергей Станишев. 

3 коментара:

Анонимен каза...

Кой ви пише новините? Явно е някой неграмотник, щом не знае къде се пише и къде не се пише запетая. Срам! Грешките са ви още в заглавието!

Анонимен каза...

...МВР...,,,,,,въпреки, че...ІІІІ .... ,,,,въпреки че .....ІІІІ преди че няма запетая хехехе

Анонимен каза...

Евтин популизъм. идва каят

Публикуване на коментар