Мария Дивизиева след обвинението: Има сериозно недоразумение

четвъртък, 8 май 2014 г.

Share this history on :
Началникът на кабинета на Пламен Орешарски Мария Дивизиева напусна в 10:15 часа сградата на ДАНС с повдигнато обвинение за помагачество.
Тя е обвинена, че е улеснила шефа на Военно-апелативения съд Петър Петков, срещу когото е повдигнато обвинение за злоупотребили с усвояването на евросредства, които е трябвало да бъдат използвани за подобряване на системата за работата във военните съдилища. Според прокуратурата престъплението е било извършено в периода от 29 април - 29 ноември 2009 година.
Самата Дивизиева каза, че е коментирала с премиера Орешарски случая и продължава работа. Тя няма повдигната мярка за неотклонение. Дивизиева отказа да каже дали се чувства като жетва. Тя обясни, че според нея това е едно сериозно недоразумение, което прокуратура трябва да изчисти скоро.
"Включително ме обвиняват за период от време, в по-голямата част от който аз не съм била на тази позиция като зам.-министър и ръководител на управляващия орган на оперативната програма. Надявам се това недоразумение бързо да бъде изчистено и прокуратурата много бързо да си свърши работата – обективно и безпристрастно. Няма нужда да казвам – не съм извършила престъпление. Както аз така и колегите ми сме вършили работата си абсолютно законосъобразно, професионално", каза тя и благодари на колегите си за огромните усилия, които са положили тази оперативна програма да бъде най-успешната за този период от време.
„С Веселин Пенегезов не съм се срещала в кабинета му", посочи тя. Преди седмица прокуратурата обяви, че Пенгезов и Дивизиева са се срещали в неговия кабинет и тя е обещала, че ще неглижира проблема.

1 коментара:

Анонимен каза...

Досега никой за нищо не е виновен а ограбиха държавата.Народа да гладува, а те да се гаврят с него

Публикуване на коментар