Арестуваха човек на Бареков, раздавал удостоверения на наблюдатели

неделя, 25 май 2014 г.

Share this history on :
Полицаи от Шесто районно управление в Пловдив са задържали за разпит симпатизант на Николай Бареков. Арестуваният е бил обвинен, че е раздавал сандвичи на застъпници и удостоверения за наблюдатели.
"Това не е нарушение на закона", съобщиха на извънредна пресконференция кандидатът за евродепутат Хайк Гарабедян, зам.-председателят в местната структура адвокат Дяко Дяков и областният лидер Савина Дамова. Те уточниха, че без удостоверенията застъпниците не могат да влязат в секциите.
Масови нарушения се извършват в СИК-овете, алармираха още хората на Бареков в Пловдив. "Нямаме членове в СИК, за разлика от големите партии, които са платени от държавния бюджет. Нашата коалиция има по един застъпник и по един пълномощник на секция, за да се гарантира честността на изборния процес. Призоваваме прокуратурата и МВР да не се поддават на политически инсинуации, има сериозен натиск върху наши членове в цялата страна, включително и в Пловдив. Призоваваме да спрат политическите репресии върху наши членове", призова адв. Дяков.
Той прогнозира, че партията и коалицията ще има най-слаб резултат в "Източен" за разлика от други две партии, които купуват гласове по автомивки и директно по домовете. По повод спекулациите с броя на наблюдателите в ромската махала, от пловдивския щаб уточниха, че партията има едва трима застъпници там, петима представители и 11 наблюдатели.
В "Тракия", "Източен", "Централен" и във всички 17 общини в областта не са допускани пълномощници на коалицията.
Станахме свидетели на безпрецедентен опит за манипулация на изборния процес, възмути се Савина Дамова. На 21 май беше входирана регистрацията на пълномощниците на коалицията, днес в 9,10 часа 17 РИК излезе с решение, че поради неспазване на срока, пълномощниците на коалицията няма да бъдат регистрирани, въстана тя.

0 коментара:

Публикуване на коментар