Орешарски: Няма да си подам оставката, защото се справям!

сряда, 7 май 2014 г.

Share this history on :
Бих се радвал на изборен успех на двете политически сили, които подкрепят парламента. Що се касае до резултатите след изборите, нека ги дискутираме вечерта след изборите. Различни анонси съм чувал. Няколкократно съм казал, че ще си подам оставката, когато е очевидно, че не мога да се справям с моите ангажименти – но на този етап мога. Това заяви на брифинг в парламента премиерът Пламен Орешарски, попитан за това, ако БСП не бъде първа политическа сила на предстоящите избори, дали ще подаде оставка.
На въпрос, дали ще се чувства комфортно да продължи управлението си, ако БСП не е първа политическа сила, Орешарски посочи: „БСП в момента не е първа сила. В парламента броят на депутатите от ГЕРБ е по-голям". По отношение на това, дали той ще остане на поста си, ако броят на евродепутатите на БСП и ДПС е повече от половината, Орешарски обясни: „Може не е подходящо да говорим тук за принципите на демокрацията и конституционализъм. За да функционира едно правителство трябва да има парламентарна подкрепа".
„От 90-та година насам всички избори бяха доста важни. Всички избори са важни в условията на демокрация и всеки избор сам по себе си предопределя следващи мандати, независимо дали е на местна власт, централна или на наши представителства в Европейския парламент. В този аспект и тези избори са изключително важни. Това е нов тест за общественото доверие. Нека видим общественото доверие на 26-ти и ще коментираме след това. Другото са хипотези", посочи Орешарски.
Дали си спомня за среща на 17 април с един от шефовете на ЕРП-тата и министър Драгомир Стойнев, Орешарски каза: „Със Стойнев – не, не си спомням датата. В този период имах среща с представители на EVN и Джейлан и единствената тема, която беше дискутирана, беше строителството на Горна Арда".
За притесненията на животновъдите, че не са им планирани в бюджета 140 млн. лева за миналата година, премиерът обясни, че за това трябва да се попита министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков. „Доколкото знам, има разлика от 4 млн., които той е поел като ангажимент чрез преструктуриране. Няма непланирани такива големи суми", каза още Пламен Орешарски.

3 коментара:

Анонимен каза...

Да живее комунистическа България. Да живее комунизма.

Анонимен каза...

Да живее ама, иска на гърба на другите! Така вече никъде не дават!

Анонимен каза...

Гледах предаването на Дикофф... Людмила Живкова е моят фаворит. Лека й пръст. Ще гласувам за Българската комунистическа партия, но жалко тя не може да се върне. Другарите, които управляваха държавата ни не са между живите. Това го казват много интелигентни хора в града ни. Все пак те са живяли в Канада, Съединени Американски щати....след 1989 г. Те сравняват времето, през което са живяли и сега... Бих послушала тях, отколкото политиците. Те няма да гласуват...Чух, какво казват те - "всички крадат"... Не харесват надутата и с високо вдигната глава бб и цк. Много хора биха гласували за др. Тодор Живков и др. Людмила Живкова. Мир на праха им. Крали, крали, но и за народа имаше. А, сега, младите безработни, проституцията е навред всред младите момичета...жалко, много жалко за БЪЛГАРИЯ!

Публикуване на коментар