Борисов: Овцете разбраха, че ГЕРБ е по-добър от тази тройна коалиция, само българите се колебаят

сряда, 7 май 2014 г.

Share this history on :
 Държавата си фалира бавно и спокойно, докато клиповете на БСП се въртят по телевизията със смехотворните им изпълнения. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. По отношение на фалита на БДЖ, за който се говори, Борисов каза: „Много са приятни (предизборните клипове), но за съжаление държавата си заминава и догодина българите ще се каят горчиво. Знам колко трудно оздравявахме БДЖ. Знам, че още 300 и кусур милиона не са си платили за „сименсите" предишната тройна коалиция, за влаковете. Да им вземат и влаковете. Или може би това е поредната им поръчка да прехвърлят печелившите дейности от БДЖ към някоя от техните приближени фирми", допълни Борисов.
Попитан, какво смята за това, че днес има изслушване във вътрешната комисия по искане на Волен Сидеров, Борисов коментира: „Аз чух, че пак са се били някъде. Дали е вярно, не знам и вместо да се направи една анкетна комисия и да се види дали са се били пак по баровете, се занимават с това да оронват престижа на държавния глава. Знаете, че тази комисия освен евтин пиар за БСП, ДПС и „Атака", друга работа не вършат".
Във връзка с това, че ситуацията в Украйна се усложнява, Борисов посочи: „В тази връзка е проблем, когато няма правителство. Вие видяхте, как вчера гражданската авиация лети, изтребителите не могат. Ние нямаме въоръжени сили в тази ситуация, освен хеликоптерите, за които нашите правителство плати над 300 млн. и транспортните самолети „Спартан". Спомняте си правителствените еърбъси – единия платихме, другия върнахме от наследството на Станишев. Не можеше в най-тежката криза на света да платя и хеликоптерите, и „Спартаните", и еърбъсите, и изтребители да ви купя. Ако бяхме платили и двете френски фрегатите по 1 млрд.?".
Попитан, дали очаква Сметната палата да се заеме с одит на Столична община, Борисов заяви: „Тя е Станишева палата. Тя не е институция за нас. Ние не приемаме нейните решения и тогава ще го заявим високо и ясно и в Европа, и навсякъде. Не може на Станишев съветникът да идва да ми проверява партията. Това е абсурдно. Оставих четири години на предишната тройна коалиция избрания на Сметната палата, за да бъдат всички сигурни, че техния човек проверява всички".
Във връзка с оплакванията на животновъдите, Борисов коментира: „Ние давахме по 40 лв. на овца, сега дават четири лева. Овцете разбраха, че ГЕРБ е по-добър от тази тройна коалиция, само българите още се колебаят".

1 коментара:

Анонимен каза...

A( GERP )
Kato beshe na vlast i uvolnyavaha nevini hora za da nazna4at tehni sinpatizanti.
Tova beshe Gerpovata politika

Публикуване на коментар