Две братчета се удавиха заради счупено колело

понеделник, 5 май 2014 г.

Share this history on :
Две деца са се удавили в напоителен канал, намиращ се между пловдивските села Брестовица и Йоаким Груево, съобщиха за Фокус от пресцентъра на ОД на МВР - Пловдив.
Инцидентът е станал около 18.00 часа в събота. По данни на полицията, момченцата са били братя. Самоличността им се установява. Няма данни за насилствена смърт.
Повреда в колелото на 6-годишния Злати е била причината момченцето да залитне и да падне в канала край пловдивското село Брестовица. Веднага щом видял това по-големият брат - 14-годишният Спас, скочил да го спасява. Бурната вода обаче понесла и двамата по течението, децата, не са могли да се спасят и са се удавили. Това разказаха потресени местни хора.
В почивния ден около 15 часа братчетата, които били на гости на баба си Златка и на дядо си Спас, яхнали колелата си, за да се разходят край канала. Съдебните медици са на мнение, че трагедията се е разиграла час по-късно. Семейството живее в Кричим, майката от дълги години е разведена. От други мъже тя има още две деца, момченце и момиченце, които са по-малки от 6-годишния Злати.
Това не е първата драма в дълбокия канал край Брестовица. През юни миналата година в дълбоките води се удави 13-годишно момче, а през месец май тази година потъна 10-годишно момче, чието тяло бе открито чак след седем дни, оплетено в храсталаци.

1 коментара:

Анонимен каза...

Е те тоя канал да погълне дано и ония от парлЯмента, та хич да не ги намерят! ДАНО!

Публикуване на коментар