За да нямаме проблеми извън страната, сменяме малкия талон на автомобила си или носим и големия

четвъртък, 12 юни 2014 г.

Share this history on :
До края на годината сменяме малкия талон на автомобилите. Заради солените глоби в Гърция, България ще промени документите за собственост на лек автомобил. Целта е в малкия талон да бъде изписана цялата информация за автомобила. Промяната не е изненадваща.
Министерството предвиждаше талоните да бъдат сменени, за да може информацията в тях да бъде изписана на различни европейски езици. Оказа се обаче, че след глобите, които Гърция започна да налага, от МВР решиха да променят значително малкия талон.
От Съюза на българските автомобилисти заявиха, че никой няма право да изисква големия талон на колите. Европейското законодателство обаче дава свобода на всяка една страна в това отношение.
От Пътна полиция поясниха, че водачите няма да са задължени да подменят документите на автомобила си. И все пак, ако пътувате в Гърция или друга европейска страна, имате два варианта - или да смените документите си или да носите със себе стария голям вариант.
„След проблемите в Гърция решихме да променим образеца на свидетелството и в него вече ще могат да бъдат изписани почти всички данни от свидетелството за регистрация. Надяваме се, че така документът ще бъде напълно достатъчен, за да се пътува спокойно извън границите на България и водачите няма да има проблеми с контролните органи в другите държави", заяви Бойко Рановски, началник отдел „МПС и водачи"в Пътна полиция.

1 коментара:

Анонимен каза...

ЦЯЛА ЕВРОПА ,ПРИЕМА СЕГАШНИЯТ ИМ ВИД-САМО ВИЗАНТИЙЦИТЕ НЕ ГИ РАЗЧИТАТ И НЕ ГИ ПРИЕМАТ И ПОСЛЕ ,ХАЙДЕ ПАК НИЕ СЕ БЪРКАМЕ В ДЖОБА...

Публикуване на коментар