Турция се отрече от футболната си легенда Хакан Шукур, името му е заличено от специалната алея

понеделник, 29 август 2016 г.

Share this history on :

Турция започна заличаването на постиженията на един от най-големите си футболисти – Хакан Шукур. Турският футболен съюз вече е премахнал от офисите си и архивите всички снимки и документи, в които се споменава името на Бика от Босфора. Освен това сувенирите и изображенията на Шукур са махнати от базата на националния отбор в Истанбул.

До още по-крайна стъпка се стигна в град Одрин. През 2012 година в града от европейската част на Турция беше направена специална алея с плочки, на които са изписани имената на най-големите футболисти, носили екипите на четирите гранда на страната Галатасарай, Фенербахче, Бешикташ и Трабзонспор.

През миналата седмица обаче името на 44-годишния Шукур е било премахнато от алеята. През състезателната си кариера бившият нападател изигра 392 мача и вкара 228 гола с екипа на Галатасарай. Освен това има 112 срещи и 51 попадения за националния отбор. Той е и рекордьор по реализирани голове за Турция.

Акцията със заличаването на Хакан Шукур е след появилите се съмнения, че той може да е замесен в опита за преврат в страната на 15 юли. Дори има издадена заповед за задържането на легендарния футболист. Неговият баща Селмет Шукур вече беше арестуван заради участие в неуспешния преврат срещу президента Реджеп Тайип Ердоган.

0 коментара:

Публикуване на коментар