Погребаха загиналият командос Емил Шарков като герой (снимки)

неделя, 16 март 2014 г.

Share this history on :
Близки, приятели и колеги се простиха с нелепо загиналия командос Емил Шарков. Той бе разстрелян на 14 април от психично болен 53-годишен мъж при акция за отнемане на незаконно притежаван боен арсенал от дома му.
На поклонението в  гробищен парк "Св. Архангел Михаил" на загиналия разузнавач от специализирания отряд за борба с тероризма Емил Шарков дойде цялото ръководство на МВР с изключение на министър Йовчев. Той е на работно посещение в чужбина. Да изпратят командоса в последният му път бяха дошли семейството му, съпругата Милена, 16-годишната му дъщеря, колеги, както и всички бивши ръководители на отряда в последните 30 години : Красимир Петров, Филко Славов, Георги Узунов и Кирил Димов.
Пред ковчега на загиналия Шарков главният секретар на МВР Светлин Лазаров заяви, че е поел ангажимент да се грижи за семейството на колегата си и приятел Шарков. Той каза, че загиналият е бил един от най-добрите в отряда и допълни, че истината за случилото се в Лясковец ще излезе наяве.
По-рано днес от православен гробищен парк "Св. Архангел Михаил" са заявили, че в знак на съпричастност и безкрайно уважение към служителя, загинал при изпълнение на служебния си дълг, "Бояна парк" даряват безвъзмездно гробното място на семейството му и поднася своите искрени съболезнования.
В началото на идната седмица той ще бъде награден посмъртно. В знак на уважение към полицая, изпълнил своя дълг в защита на обществото, цветя и венци поднесоха кметът на Лясковец д-р
Ивелина Гецова, председателят на общинския съвет Даниела Арабаджиева и директорът на СОУ "Максим Райкович" гр. Лясковец Николай Кожухаров. Пропускът до гробищния парк се осъществяваше при засилен полицейски контрол, а по молба на семейството на Шарков журналистите не бяха допуснати.

2 коментара:

Анонимен каза...

Мир на праха му. Жалко за този млад човек...

Анонимен каза...

Има грешка в заг.авието на статията Поне един да бъде глобен за грешки Ще продължавам да пиша защото съм фен на вестника Погребаха КОГО-загиналиЯ

Публикуване на коментар