Росен Петров: Барети не се изпращат за такива задачи! Те не се занимават с психично болни!

понеделник, 17 март 2014 г.

Share this history on :
Специализираният отряд за борба с тероризма (СОБТ) не е звено на МВР, което да прибира лудите, това е абсурдна ситуация, коментира ген. Атанас Атанасов пред TV7. Eмил Шарков загина заради глупостта на началниците си, добави той.
Курсант първи курс в школата в Симеоново ще направи операцията в Лясковец по-добре, заяви от своя страна облеченият в камуфлаж Росен Петров, който също бе гост в тв студиото.
И двамата бяха единодушни, че в закона за МВР детайлно е разписано при какви обстоятелства може да се използва СОБТ и няма опция барети да се викат, за да бъде прибран един човек с психически отклонения.
Който е разписал провеждането на тази операция трябва да бъде разследван за злоупотреба с власт, твърди Атанас Атанасов. Според него е можела да се направи елементарна оперативна комбинация, за да бъде изведен Петко Савов или пък полицай да влезе при него - да се симулира наводнение, посещение от инкасатор и други подобни.
Баретите не се изпращат за такива задачи. Те не викат "Полиция, предай се!", а влизат внезапно, отбеляза Росен Петров.
"Има обилна информация, макар МВР да я прикрива, че този човек е бил фиксиран към униформените хора. Той е заявявал, че полицията иска да го вкара в лудницата и затова дойдат ли полицаи, ще стреля на месо. И след това да изпратиш отряда е абсурд", подчерта Атанасов и добави, че вътрешният министър Цветлин Йовчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров трябва да си ходят в комплект.
Двамата гости определиха операцията в Лясковец като "глупост" и "абсурд".

2 коментара:

Анонимен каза...

tozi izrod pak li e v tv7 na druga televizia ne gi li vikat tia

Анонимен каза...

Абе може да е изрод, но в случая е абсолютно прав. Не може барети да се занимават с психясали.

Публикуване на коментар