Пияните вишни в едноименните бонбони, не са вишни, а череши. Това разкри проф. Аргир Живондов. Той уточни, че лично не е видял измамата, но това било публична тайна в бранша.Черешите предварително се обработвали с лимонена киселина, за да добият кисел вкус, след което се влагали в бонбоните, съобщава marica.bg. В България градините с вишни са изключително малко, реколтата не е достатъчна за вътрешно потребление в прясна консумация, а и плодовете са скъпи, за да се влагат в бонбони, уточни проф. Живондов.
Той подчерта, че тазгодишната реколта от череши масово се изкупувала за преработка.
Той подчерта, че тазгодишната реколта от череши масово се изкупувала за преработка.
1 коментара:
Във България всичко е менте.
Публикуване на коментар