Влак се удари в товарен автомобил и дерайлира, има пострадали

сряда, 7 май 2014 г.

Share this history on :
Пътнически влак и товарен автомобил са се блъснали в района на индустриалната зона в Септември.
Инцидентът е станал на жп линията София-Пловдив. Влакът е дерайлирал. Има пострадали четирима - трима пътници от влака и водачът на камиона. Пострадалите са откарани в болницата в Пазарджик. На място има екипи на полицията в Септември. В момента отсечката София-Пловдив е затворена.
Случилото се е на входа на Септември от към София, близо до едно от предприятията. Водачът не се е съобразил със светлинната сигнализация и за това е блъснат от мотрисата "Дезиро".
Сигналът за инцидента е получен в полицията малко след 16.30 часа.
Пострадалите са с различни травми и наранявания, на този етап няма информация за това дали има опасност за живота им, коментира говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Той допълни, че е уведомено Районно управление "Транспортна полиция" в Пловдив, в чиято компетентност е разследването на подобни инциденти.
Мотрисата е извън релсите и в следствие на удара е дерайлирала и заела и двете линии. Освен това е прекъсната и контактната мрежа, тъй като е засегнат електрически стълб. Докато не бъде отстранена жп мотрисата, движението не може да бъде възстановено, каза пред "Фокус" главен инспектор Стефан Божилов, началник на РУ "Полиция" в Септември.
 Той допълни, че в момента на мястото на инцидента продължава огледа. Вероятно движението в този участък - от жп гара Септември до жп гара Белово ще се осъществява с автобуси, защото жп линията е блокирана, уточни още Божилов.
Очаквайте подробности.

0 коментара:

Публикуване на коментар