Спешен център отказал помощ на паднала по стълбите ученичка, наложило се да викат полиция

сряда, 7 май 2014 г.

Share this history on :
"На 3.05.2014 г. (събота). Сестра ми, която е на 17 години и е ученичка в Професионалната гимназия по икономика, падна по стълбите и се наложи да я закарам в Спешна помощ - Благоевград. Кракът я болеше силно, не знаехме дали е счупен или навехнат", пише студентката Ива Георгиева до struma.bg.
Още с влизането ги посрещнали смеещи се на висок тон 7-8 лекари, въпреки че в отделението имало и друг пациент. Изгонили Ива навън, а 17-годишното момиче оставили вътре.
"След няколка минути ми казаха да отида да взема количка от болница ПУЛС, която е частна, и да я закарам там, защото им било пълно отделението... Това се случи в 21:15 часа. На сестра ми не й беше написан нито фиш, че тази нощ е посетила Бърза помощ, нито попитаха за името й или за годините. Казаха ми, че в ПУЛС са говорили с лекар, който ще снима евентуално счупения й крак. Отивам в ПУЛС, а там хората ме питат за името на лекаря, никой не им се беше обаждал... Върнах се в спешното да попитам лекарите, а те ми заявиха да се оправяме сами. Питам ги защо не снимаха крака на сестра ми, а ни пращат в ПУЛС, където трябва да платя 30 лв. за екип и 15 лв. за снимка. Заявиха ми, че няма да направят снимка, и ако не се разкарам, ще викнат полиция...", пише студентката.
"Ядосах се, защото си търся правата, а те не искаха да си развалят седянката за клюки и цигари. Поисках да ми кажат имената си, но нито един от тях не пожела да си каже името, не носеха и баджове. Поисках някой да обърне внимание на сестра ми и да снимат крака й, който вече се подуваше и посиняваше, но ми заявиха, че за една снимка няма да викат рентгенолог. Тогава се наложи да извикам полиция. След като дойдоха полицаите, докторите ми казаха: „Дай момичето да го оправим", но това стана чак в 23:30 ч. - повече от 2 часа след като бяхме потърсили помощ. Това отношение на лекари ли е?", възмущава се Ива.
След появата на полицията, лекарите изведнъж променят отношението си. Започнали да се държат любезно и дори направи снимка на крака на ученичката, който за късмет се оказало, че не е счупен.

2 коментара:

Анонимен каза...

В България всичко може,никой няма да бъде наказан,затова младите няма останат тук!!!
В държавните институции така работят т.е. неработят,за какво плащаме осигуровки,господа управляващи?За таково деяние управителя на болницата трябва да носи отговорност!

Анонимен каза...

Явно е преценено, че не е необходима снимка, което е доказано от направената такава, независимо, че не е бола нужна. Но всеки преценя състоянието си като най-спешно, независимо дали до него лежи човек в много по-тежко състояние. И така, не се чудете, че няма средства за изследвания, като всеки иска да му се правят такива без да му е ясно нужни ли са или не. Така много хора, които се нуждаят от такива ще се чудят защо не им ги правят, а нахалниците, които настояват да им се направят ще харчат нашите пари за осигуровки.

Публикуване на коментар