Адвокатът на Василев не знае, че клиентът му се е предал

вторник, 16 септември 2014 г.

Share this history on :
Българският защитник на обявения за издирване от Интерпол банкер Цветан Василев е в София и не е информиран, че клиентът му се е предал на сръбските власти. Това заяви самият адвокат Константин Симеонов пред bTV.
Той обясни, че не е пътувал до Сърбия, но не изключи възможността Василев да се е предал със сръбски адвокат.
24 България, припомня, че преди минути сръбски медии обявиха, че Цветан Василев се е предал на властите в Белград. Според тях мажоритарният собственик на КТБ се е явил в един от следствените отдели в сръбската столица в компанията на адвокат.
Информацията бе потвърдена и от Ройтерс, като агенцията се позова на високопоставен източник от МВР на Сърбия. "Всички необходими процедури са в ход", е заявил източникът. От КТБ обаче също коментираха, че нямат информация бишвият мажоритарен собственик на банката да се е предавал.
На този етап прокуратурата в София и българското МВР не дават никаква официална информация по въпроса.
Междувременно от Софийския градски съд (СГС) съобщиха, че във вторник вечерта магистратите ще разгледат искане на Софийската градска прокуратура за отстраняването от длъжност на подуправителя на БНБ Цветан Гунев, който е обвиняем заедно с Василев по делото за източването на 206 млн. лева от КТБ.
Освен тях двамата обвинения по казуса получиха изпълнителните директори на банката Илиан Зафиров, Георги Христов, Орлин Русев и Александър Панталеев, шефът на управление "Кредитиране" Георги Зяпков, главната счетоводителка Мария Димова и заместничката й Борислава Тренева-Кючукова.

0 коментара:

Публикуване на коментар