Експерт: Маргаринът е опасен!

вторник, 4 февруари 2014 г.

Share this history on :
Опасното в маргарина са трансмасните мазнини. При висока температура, при наличие на водород и катализатор, се разрушава една двойна връзка, което е опасно за организма. Това обясни в сутрешния блок на БНТ председателят на Българската асоциация за изследване на затлъстяването Станимир Ханджиев. 
В Ню Йорк, например, маргаринът, съдържащ трансмазнини мазнини, беше забранен. В Дания пък съдържанието им в продукта беше намалено и сърдечно-съдовите заболявания намаляха с 20%, добави той. 
Експертът обясни, че маргаринът се прави от преработено олио, което съдържа въпросните опасни мазнини и "лош холестерол". Ханджиев посочи, че продължителната консумация на въпросния хранителен продукт спомага за настъпването на атеросклерозата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Като знам колко майки си хранят децата с хляб и маргарин...

Анонимен каза...

Аз като се сетя колко маргарин съм изяла в детството си и ми прилошава.

Публикуване на коментар