Празничен концерт в центъра на Крим, над 90% са за присъединяване към Русия

неделя, 16 март 2014 г.

Share this history on :
В центъра на Крим, на площад „Ленин", е започнал празничен концерт, на който се очаква премиерът Сергей Аксенов и говорителят на парламента Владимир Константинов да обявят официално резултатите от референдума, съобщава РИА Новости.
Стана ясно още, че кримското правителство планира още в първите дни на април да приеме и премине към разплащането с рубли. На първо място това ще бъде въведено при изплащането на пенсиите. Това обяви първият вицепремиер на автономната република Крим Рустам Темиргалиев.
„Още в началото на април нашите съграждани ще могат да получат заплатите си и пенсиите в рубли. Това ще стане по новия, а системата вече в процес на оборудване", казва Темиргалиев.
93% от хората в Крим искат да станат част от Русия. Това показват резултатите от екзитпола на референдума, който се провежда днес. Официално изборният ден приключва в 21.00 часа българско време.
До момента избирателната активност е 76%, което означава, че вотът си са дали над 1,370 млн. души. Общо имащите право на глас в Крим са малко повече от 1,6 млн. души.

0 коментара:

Публикуване на коментар